Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini: Okoli milijon obiskovalcev slovenskega paviljona

31.03.2022
Dubaj / Ljubljana, 31. marec 2022 – Največja svetovna razstava Expo 2020 po pol leta zapira svoja vrata. Slovenski paviljon je v zadnjih dveh tednih zabeležil rekordni obisk, skupno pa smo pozdravili okoli milijon obiskovalcev.

Slovenski paviljon bo danes sprejel še zadnje obiskovalce, ki si bodo lahko ogledali našo predstavitev. Do danes je sicer naš paviljon obiskalo okoli milijon obiskovalcev, ki so bili najbolj navdušeni nad zelenim okoljem,  slovenskim znanjem in prebojnimi idejami.

Slovenija je predstavitev na svetovni razstavi razdelila v dva sklopa – turistično, kjer smo želeli našo državo predstaviti kot trajnostno destinacijo, idealno za aktivni oddih in poslovno, kjer smo želeli Slovenijo umestiti na svetovni zemljevid visokotehnoloških in inovacijskih držav.

V slovenskem poslovnem središču smo zabeležili več kot 200 dogodkov, skupno pa je naš paviljon obiskalo okoli 600 podjetij, bodisi kot razstavljalci, ali kot del gospodarskih delegacij. »Slovensko predstavitev v Dubaju ocenjujemo kot izjemno uspešno, dobivamo pozitivne odzive od številnih podjetij, ki so prav zaradi obiska našega paviljona na Expu utegnili pridobiti številna nova poznanstva in se povezati s podjetji iz vsega sveta. Z zagotovostjo lahko trdimo, da je bila to največja poslovna predstavitev Slovenije v vsej njeni zgodovini, ki se še dolgo ne bo ponovila,« je povedal generalni komisar Slovenije za Expo Matic Volk.

Današnji dan bomo zaključili s slovesnostjo, kjer bodo prisotni Slovenci, ki živijo in delujejo v Dubaju, slovenski paviljon pa bo uradno zaprl predsednik DZ Igor Zorčič.

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70