Lesarska šola Maribor z razstavo unikatnih izdelkov navdušila obiskovalce slovenskega paviljona

24.01.2022
Na svetovni razstavi v Dubaju smo v okviru tematskega sklopa Trajnostni razvoj, zelene tehnologije in les na našem paviljonu gostili tudi razstavo unikatnih izdelkov Lesarske šole Maribor – Višje strokovne šole za les in oblikovanje.

Študijska programa Lesarstvo in Oblikovanje materialov se z izdelki, ki so jih oblikovali in izdelali študentje v projektnih tednih v šolskih ateljejih, pridružujeta zgodbam slovenskega paviljona, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva.

Na slovenskem paviljonu v Dubaju je Višja strokovna šola predstavila 10 inovativnih izdelkov študentov, v katerih je prikazan pretok materialov in idej, narava, ki povezuje zemljo z univerzumom in znanjem.

V Dubaju so poleg razstave izdelkov izvedli tudi praktično delavnico ter prikazali, kako na inovativen način ustvariti večerno obleko z modelacijo na lutki s kombinacijo tekstilnih materialov ter različnih vrst lesa. Pri svojem delu so uporabili samo les, ki raste v slovenskih gozdovih.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70