Na slovenskem paviljonu o podatkih za boljše življenje in poslovanje ter digitalnih tehnologijah

14.12.2021
Na slovenskem paviljonu smo v preteklem tednu gostili številne dogodke podjetij, poslovne forume in srečanja političnih predstavnikov. Poseben poudarek smo namenili digitalnim tehnologijam, ki bodo nedvomno močno vplivale na našo prihodnost.

V razpravi na temo digitalne pokrajine so sodelovali Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, Igor Zorko, predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije in Jaka Repanšek, partner podjetja RePublis. Sogovorniki so se ob koncu pogovora strinjali, da se bomo morali prilagoditi digitalnim tehnologijam prihodnosti, saj bodo le te imele ključen vpliv na naše življenje.

Na konferenci na temo blockchaina in umetne inteligence so sodelovali številni priznani strokovnjaki s področja, med njimi Helen Kopman iz Evropske komisije, Marc Taverner iz podjetja INATBA in Oliver Garret iz podjetja OECD, ki so se dogodku pridružili preko zoom-a. Marko Grobelnik, raziskovalec na inštitutu Jožef Štefan, je predstavil raziskovanje na področju digitalnih tehnologij in razložil definicijo umetne inteligence: » Obstaja ogromno definicij, a ključne so tri besede: zaznavanje, abstrahiranje in delovanje.«

V nadaljevanju so posamezna podjetja predstavila dosežke prve industrijske uporabe digitalnih tehnologij skozi demo – pilotne projekte, med njimi: Suncontract, HashNET, Arctur, blocksquare, WORK n skill, Ipot, AV NFT gaming, Ineor, ecomatcher, Tnc group in Elaphe.

Sledila je predstavitev NFT žetonov, ki pomenijo digitalno predstavitev naprednega slovenskega gospodarstva in unikatnih turističnih destinacij za namen predstavitve na EXPO Dubaj.

V tematskem sklopu digitalizacija in umetna inteligenca so se na slovenskem paviljonu odvili številni dogodki slovenskih inovativnih podjetij, med njimi so dogodek gostila podjetja: AV Living Lab, kjer so predstavili inovativne rešitve s področja simulatorjev vožnje, podjetje Comtrade 360 je pripravilo dogodek na temo inovativnih rešitev s področja računalništva, podjetje Nets je predstavilo aplikacijo DNA EQMS in v živo izvedlo zunanjo presojo v podjetju Impol, d.o.o., podjetje Arctur pa je predstavilo slovensko zgodbo o uspehu uporabe visokih tehnologij na področju razvoja trajnostnega turizma.

V nadaljevanju decembra se v slovenskem poslovnem središču obetajo dogodki podjetij Ineor, Quama in ITSM center. Poslovni dogodek bo organizirala tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki v Dubaj prihaja konec decembra skupaj z obiskom delegacije predstavnikov gorenjske regije. V počastitev 30. letnice Slovenije bomo na slovenskem paviljonu gostili folklorno skupino KUD Bohinj in koncert Boštjana Gombača.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70