Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo poslovnih in turističnih priložnosti Koroške. Gostja foruma tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Polona Rifelj

09.12.2021
Ljubljana / Dubaj, 9. december 2021: Slovenski paviljon je danes obiskala koroška delegacija, med njimi 5 županov in županja. V sklopu obiska se je odvil tudi poslovni forum na temo poslovnih in turističnih priložnosti Koroške.

Na začetku sta zbrane pozdravila direktor slovenskega paviljona Jurček Žmauc, ki je izpostavil pomen tovrstnih dogodkov in predstavitve posameznih slovenskih regij, veleposlanik republike Slovenije v Abu Dhabiju Oto Pungartnik je dodal, da ga vedno znova veseli, ko vidi na kako inovativen način predstavljamo našo deželo. Uvodni nagovor je imela tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Polona Rifelj, ki je izpostavila našo strateško lokacijo in izjemno delo do sedaj: »Danes je prvi dan našega obiska v Dubaju, lahko rečem, da smo po prvih predstavitvah izjemno zadovoljni, opažam, da so tudi vtisi obiskovalcev zelo pozitivni …« Pred predstavitvijo Koroške je Dušan Krebel, župan občine Mežica in namestnik predsednika deželnega sveta Koroške vsem zbranim zaželel dobrodošlico ter izrazil navdušenje nad predstavitvijo regije v Dubaju: »Iskrene čestitke za res topel sprejem na paviljonu. Prav gotovo naš paviljon izstopa, ekipa dobro funkcionira in želim, da smo dobri promotorji Slovenije na Expu 2020 tudi v prihodnje.« Koroška regija se je predstavila kot pestra in slikovita, neokrnjena ter polna presenečenj, kar je tudi njen slogan: Koroška – polna presenečenj. »Občutite svobodo gorskih vrhov in doživite veselje na zasneženih ravnicah. Prepustite se sproščenim pogovorom z domačini, poskusite koroške dobrote in raziščite dediščino preteklosti«, so v slovenskem poslovnem središču odmevale besede predstavnikov koroške regije. V sklopu poslovnega foruma so se predstavili tudi mojstri družinskega podjetja Perger 1757 iz medenega raja v osrčju idiličnega srednjeveškega mesta Slovenj Gradec. Predstavili so svojo medičarsko, lectarsko in svečarsko dejavnost, izdelke pa je bilo možno tudi poskusiti na trgu Evrope. Kot častni gost je poslovni forum obiskal princ Črne Gore - Nikola Petrović Njegoš. Državna sekretarka mag. Polona Rifelj ima skupaj s koroško delegacijo v načrtu številna poslovna srečanja in obiske tujih paviljonov.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70