Na slovenskem paviljonu o digitalizaciji in večji vloga žensk v gospodarstvu

07.12.2021
Dubaj / Ljubljana, 7. december 2021 - Na slovenskem paviljonu se je danes odvil poslovni forum na temo digitalizacije in večje vloge žensk v gospodarstvu, ki so se je udeležile številne predstavnice slovenskih in tujih podjetij, udeležba na dogodku je bila rekordna.

Dogodek je moderirala Andreja Jernejčič, direktorica podjetja Lin&Nil. Navzoče na dogodku je najprej pozdravil direktor paviljona, Jurček Žmauc, nagovorila pa jih je tudi vodja ženskega paviljona na Expu v Dubaju, Hind Alowais. Vse prisotne je pozvala, da se morajo ženske med seboj povezovati, deliti ideje, sodelovati in na ta način skupaj doprinesti k boljšemu svetu za vse nas.

Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager in direktorica podjetja Siemens Slovenija, Hrvaška in Srbija je predstavila delovanje podjetja Siemens, ki je aktivno na številnih področjih industrije, energetike in zdravstva. Številne izzive rešujejo s pomočjo napredne tehnologije, ki povezuje virtualni svet z resničnim. »Le na ta način se lahko učinkovito spopadamo z izzivi, ki jih prinaša trg«, je dodala.

Jana Benčina Henigman, predsednica uprave Sberbank Slovenija je izpostavila pomembnost povezovanja različnih področij, kar bo ključno za prihodnost. »Uspešna digitalizacija temelji na ljudeh in ženske imamo veliko moči, da lahko združimo oboje«, je poudarila.

»Če želimo spremeniti navade ljudi okoli sebe, moramo najprej spremeniti svoje navade. Verjamem, da se vsaka sprememba začne v nas samih,« je povedala Lucija Sajevec, direktorica podjetja AMZS, ki je govorila tudi o povezavi mobilnosti in trajnosti v podjetju AMZS.

Dogodek se je zaključil z živahno debato o ključnih izzivih digitalizacije in druženju izjemnih sogovornic in udeležencev dogodka.

Dogodek je spremljala tudi lokalna televizija TV Dubai, ki bo zvečer v svojem studiu gostila dve predstavnici slovenske delegacije žensk v managementu – Medejo Lončar, predsednico Združenja Manager in direktorico podjetja Siemens Slovenija, Hrvaška in Srbija ter Alešo Mižigoj, direktorico podjetja Medex.

Pestro dogajanje na slovenskem paviljonu se nadaljuje, v naslednjih dneh bo slovensko poslovno središče gostilo poslovni forum na temo poslovnih in turističnih priložnosti Koroške, številne dogodke slovenskih podjetij, predstavitev najbolj inovativnih idej leta 2021, obiskala nas bo poslovna delegacija Digitalizacija in umetna inteligenca, v okviru katere bomo izpeljali tudi poslovni forum: Podatki za boljše življenje in poslovanje, na slovenskem paviljonu se bo v počastitev 30. obletnice Slovenije vrtel tudi film 30 vrhov za 30 samostojnih let Slovenije, na trgu Evrope bomo skupaj z obiskovalci in s podjetjem Perger 1757 izdelovali medene okraske za našo božično jelko sredi Dubaja.

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70