Maribor se od Expa poslavlja z novo pogodbo o sodelovanju in pozitivnimi vtisi

27.10.2021
Slovenski paviljon bo v času Expa 2020 gostil številne turistične regije, kot prvi pa se je predstavil Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji in neformalna prestolnica Štajerske.

Maribor je v Slovenskem poslovnem središču na Expu 2020 takoj ob svojem prihodu skupaj z ekipo SPIRITa organiziral investicijsko konferenco, kjer je gostom iz tujih držav predstavil ključne razvojne projekte in načrte občine na gospodarskem, znanstvenem in turističnem področju. Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je skupaj z ekipo obiskal številne paviljone in se srečal z njihovimi predstavniki in delegacijami. Da je bil njihov prihod v Dubaj strateškega pomena, dokazuje tudi dejstvo, da so dan pred odhodom domov podpisali pogodbo o sodelovanju z malezijsko družbo za zeleno tehnologijo in podnebne spremembe, kar pa dokazuje tudi, da je slovenski paviljon stičišče novih poslovnih sodelovanj, priložnosti in idej. Pogodba o sodelovanju opredeljuje povezovanje na področju trajnostnega gospodarstva, obnovljivih virov energije in infrastrukturnih projektov.

Poleg poslovnega dela, se je Maribor predstavljal tudi splošni javnosti z zgodbami o najstarejši trti na svetu, ki so jo predstavljali skozi virtualno izkušnjo na trgu Evrope.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović je ob odhodu dejal: »Zahvaljujem se celotni ekipi, povezali ste nas s celim svetom. Mislim, da smo naleteli na veliko novih prijateljev – najprej prijateljstvo, nato posel in verjamem, da bomo v bodoče marsikaj tudi realizirali. Sem vesel, da smo lahko del te velike zgodbe.«

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70