Živahno dogajanje na slovenskem paviljonu ob Dnevu Evrope

25.10.2021

Dan Evrope smo na Expu 2020 pričeli z zajtrkom na slovenskem paviljonu, ki smo ga gostili kot predsedujoča država sveta EU. Manjše slovesnosti so se udeležili tudi slovenski veleposlanik v Abu Dhabiju, Oto Pungartnik, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Simon Zajc, direktor agencije SPIRIT, dr. Tomaž Kostanjevec, generalni komisar Slovenije za Expo, Matic Volk, kot posebni gost pa nas je obiskal tudi podpredsednik Evropske komisije, Margaritis Schinas.

Po kratkih nagovorih je sledila predaja unikatne lectove skulpture, ki je v celoti izdelana v eni od najstarejših mojstrskih delavnic izdelkov iz lecta, podjetja Perger iz Slovenj Gradca, našemu visokemu gostu Schinasu. Sledilo je druženje ob zajtrku, kjer so obiskovalci uživali ob dobrotah slovenske kuhinje.

V popoldanskih urah se je na slovenskem paviljonu odvila tudi delavnica, kjer so obiskovalci lahko sami izdelali unikatni spominek iz lectovega testa, poskusili slovenske medenjake in jih – tiste, okrašene z logotipom I Feel Slovenia, tudi odnesli s seboj. Prisotni pa so se lahko odžejali tudi s tradicionalno slovensko medeno pijačo.

Vrhunec dogodkov, posvečenih Evropski uniji, se je odvil na enem od osrednjih zunanjih prizorišč Expa, Millenium Amfiteatru, kjer je na gala koncertu slovenske barve zastopala Tinkara Kovač, koncerta pa se je skupaj z ekipo udeležil tudi Jože Potrebuješ z družino.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70