Dan Evrope na Expu 2020

21.10.2021

23. oktobra se na Expu 2020 obeta niz dogodkov, na katerih se bo predstavila Evropska unija. Dogodke bodo gostili paviljoni držav članic, začenši s Slovenijo, ki bo kot predsedujoča država svetu Evropske unije gostila dva odmevna dogodka.

Prvi se bo odvil v dopoldanskih urah, ko se bo na Trgu Evrope, pritličnemu delu slovenskega paviljona odvilo druženje ob slovenskih jedeh, zgodaj popoldne pa bo isto prizorišče odeto v vonj in okus slovenskih medenjakov. Mojstri lectarske obrti iz družinskega podjetja Perger bodo obiskovalcem slovenskega paviljona približali umetnost okraševanja lectarskih izdelkov, ki so ena od slovenskih posebnosti. Obiskovalci bodo lahko slovenske medenjake tudi okusili ali jih – tiste, okrašene z logotipom I Feel Slovenia, tudi odnesli s seboj.

Vrhunec dogajanja pa bo Dan Evrope dosegel s slovesnostjo, ki se bo odvila na trgu Al Wasl, osrednjem in največjem prizorišču tokratnega Expa in na kateri bo kot edina glasbena gostja nastopila slovenska glasbenica Tinkara Kovač ter slavnostnim koncertom v čast Evropski uniji, ki ga bodo sooblikovali ustvarjalci iz različnih evropskih držav, Tinkara pa bo na njem zastopala slovenske barve.

Na dan, ko bo Expo slavil Evropsko unijo, pa bo na slovenskem paviljonu gostovalo tudi mesto Maribor, ki bo začelo niz celovitih predstavitev slovenskih regij v Dubaju. Maribor se bo v Dubaju predstavil z investicijsko konferenco, na kateri bo gostom iz drugih držav predstavil ključne razvojne projekte in načrte občine na gospodarskem, znanstvenem in turističnem področju, poleg tega pa bodo mariborske zgodbe obarvale tudi dogajanje na osrednjem prizorišču slovenskega paviljona, kjer se bodo lahko obiskovalci seznanili z zgodbo najstarejše trte na svetu. Maribor se bo na slovenskem paviljonu predstavljal do 26. oktobra, dan kasneje pa mu bo s celovito predstavitvijo sledila Ljubljana.

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70