Salonit Anhovo na slovenskem paviljonu z inovativnimi in trajnostnimi tehnologijami na področju proizvodnje cementa

05.10.2021

Danes se je na slovenskem paviljonu odvil dogodek o zeleni transformaciji gradbene industrije, ki ga je v slovenskem poslovnem centru gostilo podjetje Salonit Anhovo.

Salonit Anhovo je edina cementarna v Sloveniji, ki z lokalno proizvodnjo oskrbuje slovensko gradbeništvo s strateško surovino – cementom, ki je takoj za vodo najpogosteje uporabljana snov na svetu. V Anhovem so si postavili cilj - Razogljičenje proizvodnje cementa do leta 2035.

Udeležencem so predstavili zeleni prehod cementarne na poti do proizvodnje brez ogljika in se z zanimivimi sogovorniki iz stroke pogovarjali o skupni viziji doseganja podnebne nevtralnosti. V Salonitu Anhovo so namreč zaradi uspešnega dela in razvojnega načrtovanja pripravljeni na to, da lahko uvedejo naslednjo generacijo najsodobnejših inovativnih tehnologij. Do leta 2025 načrtujejo uvedbo rešitev, ki bodo vodile do 15% znižanja ogljičnega odtisa in obenem omogočile znižanje ostalih parametrov, na primer tudi več kot prepolovitev trenutnih emisij NOx.

Pogovoru so se pridružili številni zanimivi govorci, med njimi: Dr. Tomaž Vuk, član uprave Salonita Anhovo, Frank Wouters, direktor EU GCC clean energy technology network, Serina Hijjas, Zero carbon – arhitektka malezijskega paviljona in Sandra Dokić, pomočnica ministra, Ministrstvo za zaščito okolja, Srbija.

Vsi govorci so ob zaključku strnili misli in se strinjali, da je prehod na podnebno nevtralno gospodarstvo pereč izziv in obenem tudi priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse.

Fotografije v medateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70