Steklarna Hrastnik na slovenskem paviljonu predstavila prvo trajnostno steklenico za svetu

04.10.2021

Steklarna Hrastnik je danes na našem paviljonu predstavila tehnološko napredno proizvodnjo prvega brezogljičnega stekla na svetu in s tem prvo trajnostno steklenico na svetu.

Globalno segrevanje je tematika, s katero se znanstveniki ukvarjajo že od 20. stoletja. H globalnemu segrevanju najbolj prispeva CO2, ki nastaja s človekovimi dejavnostmi. Prihodnost sveta je zato odvisna od številnih trajnostnih ukrepov, ki jih bomo kot človeštvo morali ne zgolj sprejeti, temveč tudi v praksi izvesti.

Steklarska panoga je energetsko intenzivna. V Steklarni Hrastnik so zavezani ciljem, da ne glede na izzive ohranijo trajnostni razvoj na vrhu prioritet kot enega od pomembnejših temeljev poslovanja.

Najbolj trajnostna steklenica na svetu ni le pokazatelj preboja za Steklarno Hrastnik, temveč predvsem dokaz, da je tranzicijo v trajnostno naravnanost mogoče izvesti tudi na energetsko intenzivnih področjih.

Ponosni smo, da rojstvo najbolj trajnostne steklenice na svetu sovpada prav s pričetkom tako velikega in pomembnega dogodka kot je za nas Expo 2020.

Fotografije v medateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70