MyWater

Trajnostni urbani vir vode

Deli: FB TW

Voda je življenje in je v svojih številnih oblikah gonilo človeštva. Je temeljni vir našega planeta in pomemben dejavnik človeškega obstoja.

Prav zato je pomembno, da imamo dostop do kakovostne, čiste, predvsem pa lokalne pitne vode. Danes so vodni viri onesnaženi, velik problem pa predstavljajo odpadne plastične steklenice. Zato je slovenski startup myWater razvil trajnostno in pametno polnilno postajo za vodo. Cilj je ponuditi brezplačen dostop do najkvalitetnejših pitnih voda v urbanih območjih, hkrati pa zmanjšati odpadne vode in plastično embalažo. myWater vodna postaja je izdelana iz slovenskega lesa in je opremljena z napredno nanotehnologijo za filtracijo vode, ki zagotavlja čisto in svežo vodo. Žejen uporabnik enostavno prisloni svojo steklenico in si brezkontaktno natoči vodo. Trajnostna vodna postaja spodbuja in opozarja uporabnika na pomen hidracije in trajnostnega načina življenja. Poleg tega omogoča pametno sledenje uporabe in kvalitete vode ter je tako primerna za integracijo v pametne strukture mest ali »smart cities«. Podjetje myWater želi s to rešitvijo pospešiti svetovni prehod na trajnostno uporabo vode, ki bi bila dostopna komurkoli in kjerkoli. Pitniki se lahko postavijo na katero koli območje in nudijo učinkovit ter poceni dostop do pitne vode, pri čemer pa ne porabljajo elektrike. 

V obalnem mestu Koper je polnilna postaja od oktobra 2020 dosegla že več kot 100.000 polnjenj, kar je enako 50.000 litrom lokalne vode, 9,1 tone prihranjenega CO2 in 2,4 tone prihranjenih plastičnih plastenk za enkratno uporabo.
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70