Filter PlanetCare

Za planet brez mikroplastike

Deli: FB TW

Kako poskrbeti za naše okolje in obvarovati planet pred mikroplastiko? Leta 2017 je bil predstavljena rešitev - filter PlanetCare - ki znatno izboljša kakovost vode in je doslej edini filter, ki preprečuje, da bi se mikrovlakna spustila v odpadno vodo pralnega stroja in vstopila v naše okolje.

Filter je inovativen produkt, ki zadrži delce mikroplastike, ki nastanejo pri pranju perila. Sloni na trajnostnem konceptu varovanja okolja, saj zadrži 90 odstotkov mikroplastike, ki bi sicer končala v morjih. PlanetCare je tudi edino podjetje, ki zagotavlja krožno storitev – vse rabljene kartuše namreč obnovi in vrne v ponovno uporabo. Zagotovo bode v oči številka, da letno v morjih konča kar 1,5 milijona ton mikroplastike. Več kot tretjino mikroplastike prispevajo delci, ki nastanejo pri pranju v pralnih strojih. Ti delci niso škodljivi le za okolje, pač pa tudi za naše zdravje, saj končajo v prehranski verigi.

 

Skupnost uporabnikov PlanetCare filtra je z uporabo že preprečila odlaganje mikroplastike, ki bi jo lahko napolnila 50.000 vrečk, in bi sicer končala v oceanih. Prav tako je podjetju skupaj z uporabniki uspelo prepričati zakonodajalce, da vgradijo filtre v vseh pralnih strojih. V Franciji bo tako filter vgrajen v vsakem pralnem stroju od leta 2025 naprej.
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70