Nacionalna konferenca Republike Slovenije na Expo 2020: Vlaganje v mobilnost

29.03.2022
Dubaj / Ljubljana, 29. marec 2022 – Slovenija v sklopu svoje predstavitve na Expu 2020 pripravlja dve nacionalni investicijski konferenci. Prva na temo investicij v mobilnost se je odvila danes, predstavilo se je 6 inovativnih slovenskih podjetij s področja mobilnosti, druga, na temo investicij v digitalizacijo, pa bo potekala jutri.

Kot prvo se je predstavilo podjetje Akrapovič, ki je proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov za motocikle in športne avtomobile. »V podjetju smo ugotovili, da je trg Združenih Arabskih Emiratov za nas zelo zanimiv. Tu smo že prisotni predvsem v avto segmentu, nekaj let nazaj smo dobili tudi partnerja za moto segment. Da smo se lahko predstavili na Expu v Dubaju nam veliko pomeni, vidimo, da ljudje poznajo naše podjetje in so nad njim navdušeni. Mislim, da je prav, da se predstavimo ne le investitorjem, ampak predvsem z vidika, da se pokažeš svetu,« je povedal Matej Akrapovič, finančni direktor podjetja Akrapovič.

Daniel Avdagič, direktor podjetja AV Living Lab je predstavil projekt AI Driving Hub, ki ga skupaj z lokalnimi partnerji razvijajo v Dubaju. »Gre za center, ki bo omogočal usposabljanje voznikov z uporabo umetne inteligence. Cilj tehnologije je zagotoviti večjo prometno varnost v Združenih Arabskih Emiratih in kasneje v vseh Zalivskih državah. Kot tretje se je predstavilo podjetje C-Astral, ki je ponudnik letalskih rešitev in vodilni igralec na svetovnem tržišču z uveljavljenim ugledom na področju proizvodnje majhnih brezpilotnih letalskih sistemov. Simon Hristov, finančni direktor podjetja je obiskovalcem podjetje predstavil preko videa, ki prikazuje upravljanje majhnih brezpilotnih letal.

 »Expo je eden od krajev, kjer smo se želeli prestaviti, preveriti interes na trgu za omenjene produkte. Začeli smo na jezeru, ker smo blizu jezera. Benetke so bile naša odskočna deska za elektrifikacijo vod, potencial pa vidimo tudi v Dubaju, Abu Dhabiju, v mestih, ki so ob vodi,« pripoveduje Jure Podkrižnik, direktor podjetja E'dyn by Podkriznik.

Vladimir Zinchenko, lastnik in direktor Greenline yachts je izpostavil, da je njihov fokus vedno usmerjen na potrošnika: »S povezovanjem tradicionalnih in modernih tehnologij nam je uspelo do potrošnikov pripeljati izkušnjo, ki prinaša zadovoljstvo, udobje in je obenem tudi zanesljiva.«

Kot zadnje se je predstavilo podjetje MIDES design, ki razvija novo vrsto vpenjalnih jader in se ukvarja tudi s celovitim dizajnom celotne zunanjosti in notranjosti jadralnih in motornih jaht.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70