Zadnji teden Expa 2020 v Dubaju dogajanje na slovenskem paviljonu v znamenju številnih dogodkov in poslovnih delegacij

26.03.2022
Dubaj / Ljubljana, 26. marec 2020 – Do konca svetovne razstave Expo v Dubaju nas loči še dober teden, dogajanje na slovenskem paviljonu pa je izjemno pestro. V zadnjem tednu nas bodo obiskale številne poslovne delegacije, odvilo se bo še nekaj dogodkov podjetij, kar tri poslovne konference in poslovni forum. Zeleno oazo sredi Dubaja bosta obiskala še dva glasbena gosta, s katerima bomo zaključili živahno kulturno dogajanje. Zadnji dan Expa se bo na slovenskem paviljonu mudil predsednik državnega zbora Republike Slovenije, Igor Zorčič.

Danes se bo na slovenskem paviljonu v počastitev svetovnega dogodka Ura za Zemljo odvil dogodek podjetij Knauf, Riko in Sophia Academy, ki bo osvetlil pomen dejanj posameznika za boljšo prihodnost. V začetku prihodnjega tedna nas bo obiskala regijska delegacija gospodarstvenikov Koroške, isti dan pa se bo odvila tudi blockchain konferenca. Zvečer bo na slovenskem paviljonu nastopil DJ Umek, pionir tehna v Sloveniji, ki bo za obiskovalce vrtel domače in tuje glasbene hite.

V torek bomo gostili nacionalno poslovno konferenco na temo mobilnosti, ki se bo nadaljevala naslednji dan, ko bomo govorili o digitalizaciji. V slovenskem poslovnem središču se bo odvil tudi poslovni forum Slovenskega podjetniškega sklada in primorskega tehnološkega parka.

Tik pred koncem bo na slovenskem paviljonu nastopil Gregor Ravnik,  slovenski pop pevec in tenorist, ki je med drugim na festivalu Popevka 2021 slavil zmago po mnenju strokovne komisije za skladbo v celoti.

Zadnji dan svetovne razstave se bo na slovenskem paviljonu mudil predsednik državnega zbora Republike Slovenije, Igor Zorčič, dan pa bomo zaključili s sprejemom Slovencev, ki živijo in delujejo v Dubaju. Veseli nas, da je ta košček Slovenije sredi Dubaja v pol leta večkrat utegnil povezati tudi slovensko skupnost v Združenih arabskih emiratih.

Do danes je slovenski paviljon obiskalo več kot 800.000 obiskovalcev, v slovenskem poslovnem središču se je odvilo skoraj 200 dogodkov, samostojno se je predstavilo okoli 98 podjetij, v delegacijah je slovenski paviljon obiskalo več kot 260 podjetij.

Expo 2020 v Dubaju nam bo zagotovo ostal v spominu kot največja poslovna predstavitev Slovenije v vsej njeni zgodovini in ponosni smo lahko, da smo lahko bili del svetovne razstave, ki je utegnila povezati ves svet.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70