Glasbeno – plesna zgodba o mediteranski in kraški Sloveniji

15.02.2022
Slovenska pevka Tjaša Fajdiga, ki smo jo pred leti spremljali tudi v finalu šova Slovenija ima talent, in snemalec video vsebin Lenart Kobal, sta v preteklem tednu poskrbela za predstavitev mediteranske in kraške Slovenije.

Mlada ustvarjalca sta v nastop vključila zvok, vonjave, prostorski učinek, glasbo in pripoved o mediteranski in kraški Sloveniji. Gre za 30-minutno video predstavitev s pripovedjo v angleščini, zvočnimi učinki, predvajanimi kot prostorski zvok, vonjem sivke in poleg vsega tega še kombinacijo petih performansov v živo na odru. Trije so pevsko-plesni, eden je recitacijski, eden pa gibalno-plesni.

Prvoosebna pripoved sledi čutom, pristnim vtisom in nas popelje od morja čez istrske griče vse do kraške planote, preko znamenitih naselij, edinstvenih okusov in štirih vinorodnih okolišev. S petjem, plesom in igro nastopajoče Tjaše Fajdiga začutimo mediteranski temperament. Nastopu daje čar tudi prostorski zvok, ki nas spremlja na kolesarskem popotovanju po čarobni mediteranski in kraški Sloveniji. Ob privlačnih gibljivih slikah, petju in plesu v živo ter vonjavah vzbudi vse naše čute, zato je krovno sporočilo predstavitve »Let your senses be blown away.«

Tjaša in Lenart imata na slovenskem paviljonu še nekaj nastopov, kmalu zatem pa bo slovenski paviljon gostil turistično makroregijo termalno panonska Slovenijo, ki bo svojo predstavitev utemeljila na bogastvu zdravilnih voda.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70