Na slovenskem paviljonu se je odvil poslovni forum "Green Star"

18.01.2022
Dubaj / Ljubljana, 18. januar 2022 – Danes se je v slovenskem poslovnem središču odvil poslovni forum v organizaciji Centra energetskih rešitev (CER), javne agencije SPIRIT Slovenija ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je osvetlil ključne korake za doseganje podnebnih ciljev ter temeljev za vzpostavitev sodobne podnebno nevtralne ekonomije.

Uvodoma so udeležence pozdravili Matic Volk, generalni komisar Slovenija za Expo, dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija, državna sekretarja – Andrej Čuš, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Anton Harej, državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Osrednje predavanje je imel Gregor Benčina, (izvoljeni) predsednik zavoda CER, ki je predstavil projekt »Green Star« in osvetlil njegov namen: »Namen projekta je ozavestiti slovenska podjetja, da morajo na področju trajnosti nekaj storiti in da stvari, v kolikor jih ne merimo, težko izboljšamo. Zato je v prvi fazi namen izmeriti kje smo danes, nato določiti cilje, pogledati kje so naše močne in kje šibke točke. Šele nato se lahko podamo na pot izboljšanja našega trajnostnega vtisa. Projekt Green Star je namenjen vsem podjetjem, ki se zavedajo pomena pridobivanja konkurenčnih prednosti tudi na podlagi trajnostnega razvoja.«

Dogodek smo nadaljevali s panelom, kjer so sodelovali Saša Bavec, član uprave Knauf Insulation, ki je povedal, da podjetja nikoli ne bodo govorila »istega jezika« na področju trajnosti, saj prihajajo iz različnih področij, imajo različno zgodovino in različno razumejo trajnost. Lovro Peterlin, izvršni direktor A1 Slovenija je predstavil prehod podjetja do ogljične nevtralnosti, kar načrtujejo v naslednjih 9 letih. »Celotna družba veliko govori o pomembnosti trajnosti, vendar v to ne vlaga zares. To moramo spremeniti«. Panelu se je pridružil tudi  Sushil Wadhwa, izvršni direktor in predsednik Platinum World Group, Mumbai.

Na koncu sta svoje projekte predstavila še podjetji Iskraemeco in AMZS, partnerja zavoda CER.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70