Na slovenskem paviljonu predstavitev makroregije Osrednja Slovenija

17.01.2022
V preteklem tednu se je na slovenskem paviljonu predstavljala Osrednja Slovenija, ki sta jo v sodelovanju s SPIRIT Slovenija in Čebelarsko zvezo Slovenije pripravila Turizem Ljubljana in Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.

Obiskovalci so lahko Ljubljansko urbano regijo skupaj s Kočevskim in Belo krajino spoznali skozi

številne zanimive zgodbe. Na ogled je bila postavljena replika najstarejšega kolesa, ki je bilo najdeno na Ljubljanskem barju, obiskovalci paviljona so lahko z mislimi in koncentracijo natočili kozarec vode ter si preko VR animacije ogledali Plečnikovo dediščino ali zgodbo o neokrnjeni naravi, obširnih gozdovih in aktivnih doživetjih Bele krajine ali Kočevske. Ljubitelji kolesarjenja so lahko s pomočjo kolesarske simulacije Simathlon na ljubljanskem BicikeLJ-u zapeljali po ulicah Ljubljane ali skozi vseh 25 občin Ljubljanske urbane regije, prav tako po Kočevskem in Beli krajini.  Največ pozornosti je bila deležna največja slovenska avtohtona čebela na svetu. Maketa čebele velikanke je izdelana na osnovi MicroCT-ja, fotodokumentacije in strokovnih nasvetov strokovnjakov s področja čebelarstva in biologije. Izdelana je v velikosti 170 cm, kar sovpada z merilom 100:1. Obiskovalci so jo sprva opazovali od daleč, nato prišli malo bližje ter z zanimanjem poslušali o naši čebelarski tradiciji in pridelavi medu.

V sklopu predstavitve regije je na slovenskem paviljonu potekal tudi turistični workshop slovenske turistične organizacije, ki sta se ga udeležili tudi podžupanja mestne občine Ljubljana, Tjaša Ficko in direktorica turizma Ljubljana, Petra Stušek. Na dogodku je sodelovalo devetnajst predstavnikov turističnih agencij in organizatorjev potovanj Združenih arabskih emiratov.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70