Boštjan Koritnik, minister za javno upravo na obisku v Dubaju

17.12.2021
V preteklih dneh je slovenski paviljon gostil obisk ministra za javno upravo, Boštjana Koritnika. Minister se je udeležil poslovnega foruma na temo podatkov za boljše življenje in poslovanje ter sodeloval v panelu o uporabi podatkov, kjer je povzel nekatere največje dosežke slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju digitalne preobrazbe.

Minister se je udeležil tudi konference na temo blockchaina in umetne inteligence, kjer je nastopil kot govorec. Uvodoma je poudaril, da je umetna inteligenca s poudarkom na trajnostnem razvoju temelj za učinkovito digitalno preobrazbo.

V naslednjih dneh se je minister srečal z državno ministrico Združenih arabskih emiratov za napredne tehnologije Sarah Al Amiri, s katero je spregovoril o dobrih praksah na področju elektronskih storitev. V okviru obiska se je sestal tudi z državno ministrico vlade za razvoj in prihodnost Združenih arabskih emiratov Ohoud Al-Roumi in ji predstavil slovenske dosežke na področju razvoja digitalnih tehnologij, ki so osrednjega pomena za uspešno digitalno preobrazbo. »V Sloveniji si prizadevamo, da je tehnologija zaupanja vredna, osredotočena na temeljne pravice in vrednote EU ter usmerjena k človeku,« je poudaril.

Na Expu je minister Koritnik obiskal številne paviljone, med njimi Pakistan, Japonsko, Savdsko Arabijo, Hrvaško in Rusijo ter se sestal z njihovimi predstavniki. Zadnji dan svojega obiska je na slovenskem paviljonu nagovoril udeležence ob predstavitvi nove storitve podjetja Ineor - Ineor AI Business, ki omogoča nadgradnjo poslovnih rešitev z najsodobnejšimi tehnologijami umetne inteligence.

O vtisih na slovenskem paviljonu je povedal: »Paviljon je izjemen, najbolj izjemni pa so ljudje, ki delajo tukaj. Mislim, da bodo posledice gostovanja na Expu izjemne za naše gospodarstvo in družbo v celoti.«

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70