Novembra na slovenskem paviljonu v Dubaju nekaj več kot 100.000 obiskovalcev, 2 poslovni delegaciji in 20 poslovnih dogodkov

30.11.2021
Ljubljana / Dubaj, 30. november 2021 – Slovenski paviljon je novembra obiskalo okoli 100.000 obiskovalcev, kar odraža trend obiska celotnega Expa. Ta je bil deležen izjemne pozornosti v prvih tednih po odprtju, krivulja obiska pa se je nato nekoliko upočasnila. Zaradi dogodkov, povezanih z obeležitvijo 50-letnice Združenih arabskih Emiratov pa organizatorji napovedujejo ponovni porast števila obiskovalcev v zadnjem mesecu leta.

Slovenski paviljon sta decembra obiskali dve številčni poslovni delegaciji, gostil pa je približno 20 večjih poslovnih dogodkov in številna manjša srečanja, ki so bogatila obiske slovenskih podjetij na največjem svetovnem dogodku tega leta.

V začetku meseca novembra smo v sodelovanju s pisarno evropskega poslanca Franca Bogoviča v tematskem paviljonu Terra, ki je posvečen trajnosti, kot eni od vodilnih tematik Expa 2020, organizirali razpravo na temo pametnih mest prihodnosti, bili smo soorganizatorji dogodka na ženskem paviljonu o zagotavljanju dostopa do virov v mestih in podeželskih okoljih za ženske, kjer sta Slovenijo zastopali dve strokovnjakinji – dr. Emilija Stojmenova Duh s fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki je razpravo vodila in Ladeja Godina Košir, direktorica platforme Circular Change, ki je bila ena od razpravljalk.

Novembra sta slovenski paviljon obiskali dve poslovni delegaciji, ena s področja razvoja mest in podeželja in druga s področij tovarn prihodnosti in razvoja materialov.  Na našem paviljonu se je v samostojnih predstavitvenih sklopih predstavilo 14 slovenskih podjetij, ki so organizirala številne poslovne dogodke in srečanja, več kot 50 pa je podjetij, katerih predstavniki so se udeležili poslovnih delegacij.

Tudi novembra je bil slovenski paviljon deležen številnih obiskov uglednih gostov, med katerimi so bili – poleg že omenjenega evropskega poslanca Bogoviča – tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek, minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič ter državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Andrej Čuš.

Paviljon pa sta obiskala tudi  Aleksander Čeferin, predsednik evropske nogometne zveze  in Tomaž Kavčič, sloviti kuharski mojster in imetnik Michelinove zvezdice.

Konec meseca je za sproščeno vzdušje poskrbela slovenska olimpijka Brigita Langerholc, ki je v okviru promocije iniciative Zeleno srce z vadbo joge in dihalnimi tehnikami skrbela za dobro počutje obiskovalcev našega paviljona.

V turističnem delu predstavitve Slovenije je paviljon novembra gostil našo prestolnico Ljubljano. Ta se je predstavila z vrsto zanimivimi in interaktivnimi vsebinami, skozi katere so obiskovalci spoznavali dediščino z Unescom zavarovane dediščine arhitekta Jožeta Plečnika, na virtualnih vožnjah so se podajali po ulicah Ljubljane in si z močjo lastnih misli natočili kozarec sveže pitne vode.

Ljubljana bo na našem paviljonu vnovič gostovala v okviru predstavitve turistične makro regije Osrednja Slovenija, v začetku prihodnjega leta.

Slovenski paviljon pa so obiskale tudi številne skupine slovenskih turistov, ki jim je omogočeno posebno doživetje in ogled vseh delov paviljona, tudi tistih, ki so za obiskovalce navadno zaprti (Slovensko poslovno središče v drugem nadstropju, razgledna terasa).

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70