Na slovenskem paviljonu v Dubaju o naprednih materialih za zeleno prihodnost. Napoved bogatega programa v decembru.

22.11.2021
Dubaj / Ljubljana, 22. november 2021 – Na slovenskem paviljonu na Expu 2020 v Dubaju se je danes odvil poslovni forum na temo naprednih materialov za zeleno prihodnost. V sodelovanju s slovenskimi podjetji in institucijami so bili v poslovnem središču predstavljeni dosežki s področij naprednih materialov in pametnih tovarn.

Uvodni nagovor je imel izr. prof. dr. Bojan Podgornik iz inštituta za kovinske materiale in tehnologije, ki je spregovoril o ključnih lastnostih naprednih materialov, njihovih prednostih in slabostih. Rešitve s področij naprednih materialov so v nadaljevanju predstavila tudi podjetja LOTRIČ Meroslovje, SIJ Acroni in Zlatarna Celje.

Živahno dogajanje na slovenskem paviljonu se nadaljuje zadnji teden novembra, ko bo dogodek v poslovnem središču organiziralo podjetje Weiler Abrasives, na trgu Evrope bo predstavitev obiskovalcem pripravila Zlatarna Celje, nadaljuje se tudi jutranja joga in sproščanje z dihalnimi tehnikami z Brigito Langerholc, slovensko olimpijko.

V veseli december bomo vstopili z obiskom poslovne delegacije žensk v managementu, v sklopu katerega se bo odvil tudi poslovni forum digitalizacija in večja vloga žensk v gospodarstvu.

V tem mesecu se bosta v sklopu obiska delegacij odvila še dva poslovna foruma – na temo poslovnih in turističnih priložnosti Koroške, ki se bo predstavljala na slovenskem paviljonu ter digitalizacije in umetne inteligence. Slovensko poslovno središče bo gostilo predstavitev najbolj inovativnih idej leta 2021,zopet bomo uživali v dobrotah in izdelkih medenega raja Perger 1757, v poslovnem središču bomo prvič predvajali tudi film: 30 vrhov za 30 let samostojne Slovenije. V sodelovanju z Evropsko komisijo se bo odvila konferenca blockchain in umetna inteligenca, Alpska regija bo konec meseca organizirala turistični workshop, mesec pa bomo zaključili s predstavitvijo Plečnikovih jaslic in koncertom Boštjana Gombača v počastitev 30-letnice Slovenije.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70