Začetek novembra v znamenju dogodkov slovenskih prebojnih podjetij

13.11.2021

Z začetkom novembra se je na slovenskem paviljonu pričel tematski sklop razvoj pametnih mest in podeželja ter pametne zgradbe, kjer so se predstavljala številna podjetja, ki so v slovenskem poslovnem središču gostila dogodke in poslovna srečanja.

Podjetje Robotina je gostilo kar 3 dogodke, 2 izmed njih so gostili skupaj s podjetjem REM in Magnet design, ob koncu svojega predstavljanja na slovenskem paviljonu pa so s podjetjem Malco technologies podpisali pogodbo o sodelovanju. Podjetje Intra Lighting je v 2. nadstropju slovenskega paviljona priredilo 2 dogodka, kjer so predstavljali inovacije in produkte povezane z osvetlitvijo.

Podjetje Plastika Skaza je organiziralo mednarodni okoljski posvet strokovnjakov in predstavitev dokumentarnega filma »Kako odpadek hrane postane vir novega življenja«. Skaza soustvarja in sooblikuje mesta prihodnosti. Sodeluje pri enem najpomembnejših vidikov trajnosti – pravilnem ravnanju z biološkimi odpadki. Tako so predstavili tudi inovacijo Bokashi Organko, ki jo že 5 mesecev uporabljajo nekateri prebivalci trajnostnega mesta Dubaj (Sustainable City Dubaj).

Podjetje Imagine je pripravilo dogodek na temo pametnih mest, v slovenskem poslovnem središču pa se je odvijal tudi poslovni forum, ki ga je javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala skupaj z Združenjem Yes na temo pametnih mest prihodnosti. Razprava se je vrtela okoli iskanja idej in predlogov o možnostih vzpostavitve in nadgradnje pametnih mest in s tem izboljšanja kakovosti življenja prebivalk in prebivalcev.

Podjetje Quercus je gostilo dogodek na temo investicij v slovenski nepremičninski trg, BTC pa je organiziral dogodek na temo slovenskega ekosistema za gradnjo partnerstev v digitalni dobi, ki se ga je udeležil tudi Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo. Podjetje Magnet design, ki se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, je v poslovnem središču predstavilo svoje delovanje in vizijo.

Živahno dogajanje nadaljujemo tudi v naslednjem tednu, ko bomo za obiskovalce na trgu Evrope organizirali jogo in vaje dihanja z Brigito Langerholc, slovensko atletinjo, ki je Slovenijo zastopala tudi na olimpijskih igrah v Sydneyu in Pekingu.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70