Prestolnica Slovenije se je na Expu v Dubaju predstavljala z atraktivnimi vsebinami

09.11.2021
Ljubljana se je na slovenskem paviljonu predstavljala od 27. oktobra do 6. novembra, svoj živahen značaj pa je našim obiskovalcem prikazala skozi atraktivne vsebine na trgu Evrope.

Obiskovalci so si lahko ogledali repliko najstarejšega kolesa, ki izhaja iz časa koliščarjev, Ljubljano pa postavlja na svetovni zemljevid najstarejših in najpomembnejših inovacij človeštva. Naslednja atrakcija je bila nevro pitnik, ki deluje na osnovi EEG BCI tehnologije in je plod slovenskega znanja, obiskovalci z dovolj visoko stopnjo koncentracije in pozornosti so si tako lahko z mislimi natočili kozarec vode.

Na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji kolesarjenja, saj je Slovenija priljubljena kolesarska destinacija, ki zaradi izjemne lege in razgibanega terena privablja cestne kolesarje in tiste, ki radi kolesarijo zunaj urejenih kolesarskih poti. Na slovenskem paviljonu so obiskovalci s kolesom lahko raziskali del naše prelepe Ljubljane.

Zelo priljubljena je bila tudi aktivnost imenovana Plečnikova Ljubljana, kjer je bilo mogoče Ljubljano raziskati skozi virtualno resničnost.

Dobra dva tedna po odhodu Ljubljane na slovenski paviljon prihaja Alpska regija, ki bo predstavljala svet prijazno dostopnih hribov in gora.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70