1.novembra slovenski paviljon obiskala Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Franc Bogovič, poslanec Evropskega parlamenta

02.11.2021

1.novembra sta Slovenski paviljon obiskala dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Franc Bogovič, poslanec evropskega parlamenta, ki sta se udeležila predstavitve projekta Food Tech Valley v Slovenskem poslovnem središču. Dubaj je odvisen od uvoza hrane, vendar skušajo trajnostno preoblikovati svoje lokalne prehranske sisteme, zato so pričeli s projektom Food Tech Valley, katerega cilj je potrojiti proizvodnjo hrane.

V popoldanskih urah se je živahno dogajanje odvijalo tudi na ženskem paviljonu, kjer sta na dogodku o zagotavljanju dostopa do virov v mestih in podeželskih okoljih za ženske, Slovenijo zastopali dve izjemni ženski - Emilija Stojmenova Duh iz fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki je vodila razpravo in Ladeja Godina Košir, direktorica platforme Circular Change, ki je bila ena izmed gostij razprave.

V večernih urah sta se minister dr. Podgoršek in Bogovič, poslanec evropskega parlamenta na Expu udeležila tudi razprave na temo podeželskih območij leta 2040: Naslavljanje globalnih izzivov podeželskih območij s pametnimi vasmi. Na konferenci, ki jo je organiziral evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) skupaj z javno agencijo SPIRIT Slovenija, so se združili glavni akterji svetovne industrije s predstavniki evropskih institucij na visoki ravni in nacionalnimi politiki, da bi poglobljeno razpravljali o priložnostih in izzivih pametnih vasi. Razprave so se udeležili tudi podpredsednica Evropske komisije Dubravka Šuica, Generalni komisar za Slovenijo na Expo 2020, Matic Volk, Doris Letina, podpredsednica Evropskega sveta mladih kmetov (CEJA), Dino Francescutti Motis, podregionalni koordinator in predstavnik FAO v ZAE, podregionalni urad za države Sveta za sodelovanje v Zalivu in Jemen – SNG, Chenesai Mangoma, izvršni direktor Chenesai Africa in trgovinski strateg Creative Industries, Tony Jin, Huawei, glavni predstavnik pri institucijah EU in Gregor Novak, direktor in solastnik Suncontract.

Fotografije v mediateki >>

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70