Pestro dogajanje na slovenskem paviljonu prvi teden po odprtju Expa 2020

01.10.2021
Z včerajšnjo razkošno otvoritveno slovesnostjo se je v Dubaju uradno odprla težko pričakovana svetovna razstava Expo 2020. V prvem tednu oktobra se na slovenskem paviljonu obetajo številna mreženja in poslovni dogodki.

EXPO202_Paviljon_6467.jpg

Slovenija je svoj program razdelila na 11 vsebinskih sklopov, v katerih se bodo predstavljala tako mala podjetja, ki predstavljajo en izdelek ali storitev, kot tudi velika podjetja, ki želijo nadgraditi poslovanje oziroma razširiti trge.

Paviljon bo ob odprtju že obiskala prva delegacija podjetij, ki se predstavljajo v vsebinskem sklopu »podnebje in biotska raznovrstnost«

2. oktobra 2021 pa bo Dubaj obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki bo med drugim odprl tudi prvi poslovni forum na slovenskem paviljonu, ki bo predstavil potencial slovenskih podjetij na področju krožnega gospodarstva, udeležilo pa se ga bo več kot 20 slovenskih podjetij.

V večernih urah se obeta uradno odprtje slovenskega paviljona, ki se ga bo udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Združenih arabskih emiratih Oto Pungartnik.

Slovensko poslovno središče, t. j. drugo nadstropje slovenskega paviljona bo v prvem tednu po odprtju Expa 2020 gostilo tudi prva dogodka podjetij. Podjetje Salonit Anhovo, ki je ob svoji 100. obletnici predstavilo razvojne načrte za zeleni prehod v brezogljično družbo, bo v Dubaju predstavilo inovativne in trajnostne tehnologije na področju proizvodnje cementa; Steklarna Hrastnik, ki je skozi vrsto svojih projektov nosilec zelenega prehoda v steklarski panogi na globalni ravni, pa bo predstavila prvo brezogljično steklo na svetu

EXPO2020_Podrecca_Lounge.jpg

V prvem tednu se bodo na slovenskem paviljonu odvili tudi trije posebni dogodki, ki bodo v središče postavili mreženje slovenskih podjetij s podjetji iz drugih držav.

 

Več o prihajajočih dogodkih Slovenije na Expu 2020 najdete tudi na: https://www.expo2020slovenia.si/sl/dogodki/

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70