Prva gospodarska delegacija iz Slovenije na Expu takoj po slovesnem začetku

20.09.2021
Odprte so že prijave za delegacije v novembru, decembru in februarju.

Skorajšnje odprtje Expa 2020, največjega globalnega dogodka tega in prihodnjega leta, pomeni za Slovenijo tudi začetek obsežnega programa poslovnih dogodkov, ki se bodo odvili na slovenskem paviljonu. Slovensko poslovno središče, kot je uradno poimenovano drugo nadstropje paviljona, bo tako šest mesecev gostilo poslovne forume, na katerih se bodo slovenska podjetja predstavljala podjetjem iz drugih držav, strokovne pogovore o temah, ki so na Expu postavljene v središče pozornosti, velik poudarek pa bo tudi na neformalnemu druženju in mreženju slovenskih podjetij s poslovnimi obiskovalci iz vsega sveta. 

Expo v Dubaju je tudi zaradi odsotnosti drugih velikih mednarodnih dogodkov močno poslovno naravnan, kar predstavlja veliko priložnost za podjetja iz Slovenije. Za sodelovanje na Expu se jih je odločilo že več kot 120, prijave za najem poslovnih prostorov na paviljonu pa so še odprte.

Javna agencija Spirit Slovenija, ki je odgovorna za izvedbo predstavitve Slovenije na Expu, načrtuje obsežen program gospodarskih delegacij, ki se bodo tematsko navezovale na vsa ključna področja programa na slovenskem paviljonu in Expu nasploh. Prva delegacija se v Dubaj odpravlja že 1. oktobra, in bo povezala podjetja s področja podnebja in biodiverzitete. Delegacija se bo na slovenskem paviljonu predstavila na poslovnem forumu, ki se bo odvil 2. oktobra, v okviru organiziranih ogledov pa bo obiskala paviljone več držav in se tam srečala z njihovimi podjetji ter poseben del mesta Dubaj, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja in v praksi predstavlja številne tehnološke rešitve, ki predstavljajo vzvode odgovornega življenja v urbani skupnosti. 

Prijave za to delegacijo so že zaprte, prav tako za delegacijo s področja vesolja, ki bo na Expu gostovala konec oktobra. Prosta pa so še mesta za delegacije, ki jih v sodelovanju z javno agencijo Spirit organizira Gospodarska zbornica Slovenije. Gre za delegacije s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, ki bo potekala od 21. do 24. novembra 2021, s področja digitalizacije in umetne inteligence, ki bo potekala od 12. do 15. decembra ter s področja prehrane in kmetijstva, ki bo potekala prihodnje leto, od 21. do 22. februarja. 

Prijave na delegacije so možne na tej povezavi.

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70