Javno povabilo podjetjem za sodelovanje na slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO 2020

16.03.2021
Javna agencija SPIRIT je danes objavila javno povabilo za podjetja, ki jih zanima sodelovanje na slovenskem paviljonu na največjem dogodku letošnjega in prihodnjega leta, Expo 2020 v Dubaju. Podjetjem, ki bodo nastopila na tem dogodku, so namenjene tudi finančne spodbude. Na ta način želijo organizatorji slovenske predstavitve na Expu 2020 spodbuditi odziv vseh podjetij, ki si zaradi svojih idej in poslovnih rešitev zaslužijo biti del prestižne svetovne razstave.

Podjetja lahko izbirajo med dvema privlačnima paketoma - podjetniškim in poslovnim, oba pa jim zagotavljata izpostavljeno predstavitev na slovenskem paviljonu, vrhunsko organizacijsko podporo in omogočata tudi umestitev na posebne dogodke, ki se bodo odvili na slovenskem in drugih paviljonih.

Organizatorji slovenske predstavitve v Dubaju se nadejajo dobrega odziva podjetij, to nakazuje tudi zanimanje, ki so ga številna podjetja že izkazala zgolj na osnovi prvih obsežnih predstavitev slovenskega paviljona na Expu 2020. K odzivu podjetij pa bodo gotovo pripomogle tudi finančne spodbude, ki jih zagotavlja Slovenski podjetniški sklad. Te so namenjene kritju stroškov, ki jih bodo imela podjetja z organizacijo predstavitve na slovenskem paviljonu. Podrobnejše informacije o vavčerjih za udeležbo na mednarodnih forumih so na voljo na tej povezavi, za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pa na tej.

Expo, ki se bo tokrat prvi odvil v eni od arabskih držav, cilja primarno na trge Bližnjega vzhoda, južne Azije in Afrike, na katerih živi več kot 3 milijarde prebivalstva, Dubaj, ki ga gosti, pa je eno najmočnejših globalnih poslovnih središč, saj ima v njem podružnico več kot 70 % največjih svetovnih podjetij. Če k temu dodamo še podatek o načrtovanem obisku Expa - organizatorji napovedujejo kar 25 milijonov obiskovalcev - so promocijske in poslovne priložnosti za slovensko gospodarstvo na tem dogodku izjemne. Na javni agenciji SPIRIT, ki je nosilka vsebinske in organizacijske izvedbe predstavitve Slovenije na Expu 2020, zato pričakujejo, da bodo slovenska podjetja dodobra izkoristila možnost, da si na slovenskem paviljonu odprejo vrata na nove trge in do novih priložnostim.

Prijava podjetij za sodelovanje na slovenskem paviljonu je možna prek spletne strani Slovenija na Expu 2020, prijave pa bodo odprte do 30. 4. 2021.

 

**********************

Expo 2020 Dubaj

Svetovna razstava Expo se po Milanu, kjer se je zelo uspešno predstavila tudi Slovenija, letos seli v Dubaj v Združenih arabskih emiratih. 

Pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost se bo predstavilo več kot 190 držav, zaradi česar se je dogodka že sedaj oprijel sloves razstava presežkov. Organizatorji pričakujejo v šestih mesecih, med 1. oktobrom 2021 in 10. aprilom 2022, več kot 25 milijonov obiskov obiskovalcev iz vsega sveta. Svetovna razstava EXPO bo prvič v njeni zgodovini gostovala v državah MEASA (Bližnji vzhod, Afrika in južna Azija) in bo po besedah organizatorjev predstavljala vrata v svet in na trg, kjer živi kar 3,2 milijarde prebivalstva.

Prizorišče razstave bo sestavljeno iz treh vsebinskih in arhitekturnih segmentov, ki predstavljajo tri ključne teme letošnje razstave: trajnost, mobilnost in priložnosti. Organizatorji napovedujejo vznemirljiv program, ki bo obiskovalcem ponujal prepričljiv in znanstveno otipljiv vpogled v prihodnost sveta.

Deli: FB TW
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70