Slovenija na obisku: Ljubljana

27.10. - 06.11.2021
Slovenski paviljon

Živahen značaj in žive barve Ljubljane so razlog, da se vedno znova zaljubimo v slovensko prestolnico. Ljubljana ohranja čar in prijaznost manjših mest, hkrati pa ponuja vse, kar najdemo v velikih metropolah. Vsak sprehod po tlakovanih ulicah starega mestnega jedra prinaša nove navdihujoče zgodbe. Ljubljana nenehno navdušuje s svojo slikovito podobo in navdihujočimi arhitekturnimi rešitvami.

Jože Plečnik, naš veliki vizionar in umetnik, je na slovenski prestolnici pustil največji arhitekturni pečat. Na vsakem koraku boste lahko občudovali dela velikega mojstra, ki Ljubljani ni dal le njene lepote in funkcionalnosti, pač pa tudi večnost, saj je izbor njegovih del uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine.

Pametno in zeleno gresta v Ljubljani z roko v roki. Naš mali smaragd je resnično zelen. Zeleno prestolnico Evrope 2016 obkroža narava, ki se preko neštetih parkov in vrtov zliva v mesto. Te površine ponujajo najrazličnejše možnosti za športne in prostočasne aktivnosti. S pridružitvijo Zeleni shemi slovenskega turizma se je Ljubljana zavezala k še bolj aktivnemu trajnostnemu razvoju. Že zdaj pa se slovenska prestolnica lahko pohvali z dolgim seznamom mednarodnih nagrad za trajnostni turizem.

Ljubljana vsak dan privablja trajnostno osveščene popotnike, ki jih navdušujejo številne zelene površine, pitna voda, učinkovit javni prevoz, čistoča mesta, inovativna digitalna orodja in ostale trajnostne urbane rešitve, ki so del naše živahne prestolnice.

Deli: FB TW

Prihajajoči dogodki

Expo 2020 Dubai
Expo 2020 Dubai
uradna spletna stran
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram

#exposlovenia
#ifeelslovenia
#beethefuture

SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana +386 1 589 18 70